Johannes nya krog i stan

Det räcker inte med 1854, Storan och Johannes kök. Nu startar Johannes Soner ännu en krog. Hans fjärde blir en ölrestaurang inhyst i Storans tegelkällare, med malt och humle som huvudingredienser.

Här blir en av ingångarna till restaurangen. En trappa ner ligger källarvalvet.

Här blir en av ingångarna till restaurangen. En trappa ner ligger källarvalvet.

Foto:

Linköping2014-08-26 07:00


- Det här är ingen traditionell pub på engelskt vis. Vi har valt en lite mer klassisk inriktning mot 30- och 40-tal. Vi kombinerar det bästa från två världar och tar särskilt fasta på mikrobryggeritrenden. Vi lagar våra egna snacks och samarbetar med lokala odlare i så stor utsträckning det går.
Ölet ska vara i fokus och menyn ska anpassas därefter. Det ska finnas både barrätter, långkok och fish and chips. Givetvis ska det finnas alkoholfria öler - åtminstone en av varje sort. Den alkoholfria trenden håller i sig.
- Man behöver inte vara någon ölexpert för att komma hit. Vår filosofi handlar om att göra ölkulturen mer tillgänglig för alla, och vi ska kunna ge bra tips på vilka smaker som gifter sig med varandra. Vi vill vara Linköpings mest ödmjuka bar, säger Johannes Soner samtidigt som han visar runt i källaren som håller på att byggas om till en av Linköpings kanske mysigaste restauranger.

Johannes Soner och källarvalvet i original som i oktober inhyser en ny ölrestaurang.
Johannes Soner och källarvalvet i original som i oktober inhyser en ny ölrestaurang.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om