Julmarknad i Gamla Linköping

Det kryllade av folk på Kryddbodtorget i Gamla Linköping under adventsmarkanden. För tredje året i rad arrangerades Lions adventsmarknad i helgen tillsammans med Gamla Linköpings egen julmarknad.

Ny polis i stan.

Ny polis i stan.

Foto:

Linköping2012-12-10 07:42


På årets marknad kunde som vanligt besökarna hitta ett 70-tal utställare som visade upp och sålde hantverk, mathantverk med modern design även Friluftsmuseets egna butiker var öppna vid arrangemanget.

Andra advent
Trots att det cirkulerade så mycket folk på gator och torg var ordningen helt under kontroll tack vare att ordningsmakten var på plats.
- Ja, det stämmer här finns det ingen brottslighet att tala om. Här är alltid lugnt och fint, berättade Gamla Linköpings nya polis Peppe Olsson.
Peppe efterträdde smått legendariska polismannen Håkan Polis som flyttat till Ystad. Peppe och Håkan var klasskamrater i Nya Linköping när det begav sig.
- Håkan och jag gick i samma klass från ettan till sexan. Han kom från Jägarvallen och jag kommer från Malslätt.
- Jag började här i maj och jobbade förut på Fenomenmagasinet, säger Peppe när han spankulerar på omkring snöskrudade Kryddbodtorget.
Julpysslet i Curmanska magasinet, de julpyntade museihemmen var öppna och traditionella julförberedelser som ljusstöpning och ostystning visades upp
Till barnens förtjusning kunde man åka häst och vagn, prova på ponnyridning, dansa kring granen och möta friluftsmuseets egna gatuskådespelare, som står för årets nyhet. Staffansgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om