Kakburken besökte Vreta

Raketförskolan Kakburken besökte Vretaskolan för att bekanta sig med djuren och lära sig mera om matens ursprung. Allt inom projektet "Allebarnsrätten".

Linköping2012-08-30 06:49

Det är en lite avvaktande grupp barn som besökte Vretaskolan och alla djur som finns på Lantbruksgymnasiet.
Inte konstigt då det kanske var första gången de fick hälsa på en kalv eller höna. Men meningen var att lära sig mera om det man äter och dess ursprung.
- Vi på Lantbrukarnas Riksförbund tycker att det här är jätteviktigt, säger Marie Lönneskog som jobbar med Skolor och skolfrågor hos LRF i Östergötland. Hon fortsätter.

Svårt att ta med gris
- Extra roligt är det ju att barnen och fröknarna tog kontakt med oss för att själva komma och se hur djuren har det. Meningen var att en bonde skulle åka ut till förskolorna men det är ju lite svårt att ta med en gris, ko eller höna då.
Själva projektet är också mycket bra och vi tycker att frågan kring vad man äter är viktig och det är därför vi gått in i "Allebarnsrätten".
130 förskolor runt om i Sverige om att bli en av 50 raketförskolor. Kakburken i Linköping är en av dem och detta innebär besök som detta på Vretaskolan men handlar om alla barns rätt till näringsriktig och god mat. Själva projektet går ut på att, i en förlängning, att förbättra maten i skolan. Som raketförskola får man ett arbetsstipendium, ett besök av en bonde eller tvärtom, man får besöka en bonde samt möjligheten till att vara med på en matfestival för föreskolebarnkockar som ägde rum i juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om