Kanalkalaset bjuder upp till fest

På lördag kommer steg två i Visit Linköping och Arenabolagets strategi för att lyfta fram Göta kanal och Bergs slussar. Första gången som Kanalkalaset anordnades var i maj och då utan någon större reklaminsats kom det över femtusen besökare till Berg.

Linköping2015-07-17 18:12


Bergs slussar under sommaren är en riktig turistfälla och ett och annat kanalkalas gör inte platsen sämre. Linköpings kommun och Göta kanalbolaget ska dessutom bygga ett besökscenter vid den gamla parkeringen och förhoppningen är att även, framöver, bygga för fler bäddar på området.

- Den stora nyheten för kalaset den 18 juli är att det kommer vara en scen med blandad underhållning.

Sammanlagt fyra arrangemang

Vi har en konferencier som pratar, intervjuar folk och har tävlingar. En trubadur kommer vara på scen viss tid,

barnteater vid två tillfällen samt en DJ som spelar skön sommarmusik. Bredvid scenen ska vi ha ett "lounge-sof feområde" med skönt sommarhäng, berättar Josefine Schön,

destinationsutvecklare på Visit Linköping/ Arenabolaget och fortsätter.

- Nytt är även att Linköpings vattenskidklubb kommer finnas på plats för uppvisning samt prova på-aktivitet.

De kommer hålla till vid Bergsbadet. Hemvärnet finns på plats. Vi gör även en satsning på Finbilsparkeringen igen och förväntar oss många fler deltagare än förra kalaset.

Öka besöksnäringen i Berg

Kanalkalaset erbjuder nu i juli bland annat zorbbollar, segwayåkning, hoppborg, tivoli, bakluckeloppis och musikunderhållning.

- Bergs slussar har alltid varit en populär mötesplats och förr i tiden vallfärdade folk till Bergs slussar för att fira midsommar, bada, åka folkrace på isen.

Nere vid badet i Berg fanns förr både dansbana, kallbadhus och pir.

- Vi vill återskapa denna känsla för Bergs slussar som mötesplats där det händer mycket. Kanalkalaset är en grej. Men mer kan göras.

Till exempel utveckla badet i Berg och rusta upp det förfallna huset.

Göra det till ett vattensportcenter med uthyrning och så vidare, säger Josefine Schön visionärt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om