Karin skrev för framtiden

På Folkungaskolan i Linköping finns spetsutbildningen "Hållbar utveckling". En av tjugo utbildningar i landet och i årskurs tre går Karin Lindstén som skrev ett tal som numera finns publicerat i boken "The future that we want".

Simon Hjort är lärare på utbildningen och Karin Lindstén elev. Foto: Tommy Pettersson

Simon Hjort är lärare på utbildningen och Karin Lindstén elev. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-10-04 06:42


Karin Lindstén går i årskurs tre på Folkungaskolan och i klass SMSP2g. Hon tillhör den första kullen att gå utbildningen "Hållbar utveckling". När biståndsministern Gunilla Carlsson, ursprungligen från Östergötland och Vadstena, var på besök på skolan utlyste hon en tävling där eleverna fick chans att skriva ett tal som skulle läsas upp på det klimatmöte som var i Rio de janeiro i juni 2012 och som kallades Rio + 20. Karin Lindstén var en av dem som skrev och hon blev sedermera en av dem som fick äran att vara med i den bok som gavs ut i samband med mötet.

UD ringde upp
- När det ringde från UD trodde jag inte att det var sant. Men att ställa upp i tävlingen och skriva ett tänkt tal i den här frågan var självklart för mig, berättar Karin Lindstén då vi ses på hennes skola en grå oktoberdag.
- Jag är intresserad av dessa frågor och det kändes viktigt att få skriva utifrån hur jag ser på det här med miljö och hållbar utveckling. Jag trivs väldigt bra på den här utbildningen och att vara första årskull känns självklart lite speciellt.
- Det som har varit roligt är också att riksdagsmän från flera olika partier har hört av sig och berömt mitt tal. Jag hade nog inte väntat mig att riksdagsmännen skulle läsa det jag skrivit men tydligen så gjorde de det och dessutom så verkar de ta det jag skrev på allvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om