Kärlek, hunger & törst

"En bar, fylld med cocktails och burgare."

Just nu är Taket en byggarbetsplats. Foto: Tommy Pettersson

Just nu är Taket en byggarbetsplats. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-12-17 08:48


Nere på Stora Torget 1, uppe på taket ovanför restaurangen 1854 både byggs och siktas det mot nya höjder inom de gastronomiska världen.

S8-Gruppen som består av bland annat 1854, Johannes kök, Storan, med Johannes Soner i spetsen förbereder sig för ett nytt restaurang- och barkoncept där Linköpingsborna kommer kunna avnjuta cocktails, hamburgare, och gott umgänge i en unikt platsbyggd takbar. Det har tisslats och tasslats på stan ett tag men snart slår man upp dörrarna.

Någon gång under våren 2016 öppnar man den nya restaurangen, Taket och den kommer att innehålla Cocktails, öl och burgare.

- Vi bygger en bar, fylld med cocktails och burgare, som vi själva hade velat besöka.


Det blir lite av vårt flaggskepp med ett stort fokus på kvalitativa och spännande cocktails gjorda från grunden med färska råvaror, egna syrups, lekfulla presentationer och olika typer av is. På matmenyn ligger fokus på riktigt bra hamburgare med olika tillbehör och side-orders.

Vi har hämtat mycket inspiration från ställen i till exempel både Brooklyn och Stockholm. Samtidigt som vi vill skapa en atmosfär som vi sätter vår egen prägel på. Här ska man kunna inleda kvällen, tillbringa hela kvällen, eller bara trilla förbi, berättar Johannes Soner vidare.

- Linköpingsbon är väldigt öppen för intryck, smaker och upplevelser och ligger oftast ett par steg före utbudet som erbjuds. På Taket premierar vi hantverket bakom allt vi erbjuder, det ska få vara både opretentiöst och seriöst men alltid genomsyrat av en yrkesstolthet.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Ingången till Taket är placerad i samma ingång som 1854. Foto: Tommy Pettersson
Ingången till Taket är placerad i samma ingång som 1854. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om