Kartellen spelar i VĂ€nsterns regi

Turerna kring musikgruppen Kartellen snurrar vidare. Nu presenterar VÀnsterpartiet med stolthet och i samarbete med ABF att man kommer hÄlla en gratiskonsert med Kartellen i Linköping om en och en halv vecka.

Emil Broberg hoppas pÄ en stor publik med Lindvall i spetsen.

Emil Broberg hoppas pÄ en stor publik med Lindvall i spetsen.

Foto:

Linköping2014-08-21 07:03


Konserten med kartellen kommer hÄllas i Linköpings trÀdgÄrdsförening och Unity Yard frÄn Norrköping kommer agera förband. VÀnsterpartiets vice ordförande Rosanna Dinamarca medverkar med ett kortare anförande. Ytterligare kulturinslag kan tillkomma.

Mot pampstyre
Bakgrunden till konserten Àr att det moderata kommunalrÄdet Paul Lindvall satte stopp för Kartellens medverkan vid festivalen "Keep it loud" och i anslutning till detta stopp erbjöd sig dÄ Kartellen att komma till Linköping för att göra en gratisspelning för Linköpingsborna.
- För oss i VÀnsterpartiet har det varit viktigt att visa att lokala kommunpampar inte ska lÀgga sig i och styra kulturens innehÄll. Den fria kulturen Àr en grundbult i vÄrt demokratiska samhÀlle, dÀrför var det en sjÀlvklarhet för oss att ordna denna konsert. Vi hoppas nu att Paul Lindvall kommer till konserten och ser att hans fördomar om kartellen inte Àr sanna. Vi kommer vika en speciell plats Ät honom under konserten, sÀger Emil Broberg ordförande för VÀnsterpartiet Linköping.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om