Kiev en söndag i december

Hundratusentals människor samlades för tredje söndagen i rad för att demonstrera mot president Viktors korrupta regim. Bland de utländska talarna fanns den amerikanske senatorn John McCain som till folkmassans enorma jubel försäkrade att Ukrainas plats är i Europa och att USA i detta ögonblick stödjer den ukrainska nationen.

Lena, Natalia och Katarina vid fältköket. Foto: Peter Johnsson

Lena, Natalia och Katarina vid fältköket. Foto: Peter Johnsson

Foto:

Linköping2013-12-18 08:02


Nattens kyla hade knappt börjat ge vika när demonstranterna i tälten på Oavhängighetsplatsen Majdan i Kiev i går förberedde sig för ytterligare en dags envetet motstånd mot president Viktor Janukovitjs regim.

Fungerande organisation
Lena, Katarina och Natalia var tidigt redo med frukost och varmt te från de stora rykande baljorna.
Det är en väl fungerande organisation som sedan tre veckor tillbaka ansvarar för att allt skall fungera under denna enorma manifestation för demokrati och mot korruption.
Manifestationen började som en protest mot att president Janukovitj vid EU:s toppmöte i Vilnius i slutet av november vägrade underteckna associationsavtalet med EU.
Sedan minst två veckor tillbaka handlar demonstrationen om så mycket mer. Oppositionens krav är att parlamentet skall upplösas och nyval genomföras. De mest radikala kräver också nya presidentval.
- Regeringen måste avgå. Någon annan utväg finns inte säger den grek-katolske prästen Volodymir Lusjteskyj till Linköpings-Posten efter att ha avslutat morgonmässan i den tältkyrka som rests nedanför Självständighetsmonumentet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om