Kinesisk höst för Erik

Erik Ridderström siktar på att bli femspråkig i Kina i höst.

Erik Ridderström har under fyra års tid varit ett bekant ansikte på Norins för stamkunderna.

Erik Ridderström har under fyra års tid varit ett bekant ansikte på Norins för stamkunderna.

Foto:

Linköping2013-09-19 07:02


Ett av Erik Ridderströms mål i livet är att bli femspråkig. I söndags reste han iväg till universitetsstudierna i den kinesiska i staden Ningbo.
- Det är ett livsmål - att göra mig förstådd på alla kontinenter. I Sydamerika räcker mina språkkunskaper än så länge bara i Franska Guyana, så jag behöver lära mig portugisiska eller spanska också, säger Erik.
Målet med den ett år långa Kina-tiden är att lära sig mer om kulturen och att kunna flytande kinesiska innan resans slut. Och grunderna har han redan. I gymnasiet läste han ett samhällsvetenskapligt program med inriktning på språk. Förutom engelska och franska läste han även kinesiska (mandarin) i två år.
- Eftersom det är ett språk som inte finns tillgängligt ute i vårt samhälle är det nyttigt att komma till en miljö där det talas.

Resan rätt i tiden
Erik känner att han inte är redo att börja läsa något program på universitetet än, och jobb kändes heller inte lockande just nu.
- Jag har redan jobbat extra fyra år på Norins ost, vilket har varit otroligt kul.
Han praoade där i åttan och det gick så bra under praoveckan att han fick börja göra inhopp. Med tiden blev det allt fler arbetstimmar, och i dag är Erik ett bekant ansikte för många av Norins kunder. De intjänade pengarna kommer väl till pass nu när det är dags för Eriks längsta resa någonsin.
- Jag har alltid varit språkintresserad med ett särskilt intresse för Asien. Kinesiska är ett bra framtidsspråk både ekonomiskt och kulturellt. Jag skulle kunna tänka mig att jobba där i framtiden. Men det beror förstås på hur jag trivs där nu under vistelsen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om