Klart för avspark i Winning Ground – med internationellt deltagande

Svenska landslaget i fotboll har klarat av första matchen i Olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro. Damerna besegrade Sydafrika med 1 - 0 och nu väntar match mot Kina. I Rio-OS deltar hela fem spelare från Linköpings FC.

Winning Ground ambassadören Charlotte Rohlin är med. Foto: Tommy Pettersson

Winning Ground ambassadören Charlotte Rohlin är med. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-08-05 10:58

LFC spelarna är naturligtvis föredömen och ger inspiration åt de tjejer som börjar spela fotboll idag i regionen.

LFC mot Atletico Madrid

I helgen är det avspark för en annan stor fotbollsturnering. Då drar tredje upplagan av Winning Ground Fotbollsfestival igång. Bakom arrangemanget står fem lokala fotbollsföreningar, LFC och Östergötlands fotbollförbund. Den 6-7 augusti pågår Fotbollsfestivalen för tjejer 10 till 12 år ute vid Stångebrofältet och i Linköping Arena.

– Vårt arrangemang handlar om att vinna mark för tjejfotbollen, för våra föreningar och sponsorer. Tjejerna får chansen att spela för en större publik, träffa toppspelare från Linköping och Atletico Madrid men framförallt möta varandra i matcher och i andra trevliga aktiviteter, säger Caroline Phalén från Östergötlands fotbollförbund och fortsätter.

Winning Ground var ju mottot under Dam-EM 2013 i Sverige och nu lever det vidare i Linköping. I år är det 31 lag anmälda i tre klasser från olika håll i regionen och förutom fotbollen är det kändismingel på lördagskvällen och del aktiviteter i Linköping Arena.

För arvet vidare

På lördags kvällen efter matcherna blir en supportermarsch från Ljungkan till Pitchers där en presentation av lagen LFC, Atletico och Tinnis sker. Sedan blir det mingel, fotografering, autografskrivning.

– Vi får inte glömma den avslutande stormatchen på söndag mellan LFC och topplaget i La liga, Atletico Madrid, med fri entré. Ligan har valt att besöka Linköping och Eskilstuna i en Sverigeturné för att göra lite reklam, berättar Caroline Phalén.

Litterära nyheter

Nytt för i år är en medieaktivitet för deltagarna på Linköping Arena. Övningarna sker inom ramen för ett läsfrämjande projekt som drivs av Olika Förlag i samarbete med Östergötlands Fotbollförbund. Tjejerna får bland annat blogga om varför det är kul att spela fotboll, rita sitt egna bokomslag och dela med sig av boktips.

Medieaktiviteten arrangeras i samarbete med Olika Förlag, Linköpings bibliotek, Atea och Linköpingsposten.

Caroline Phalén är redo för anstormningen i Stångebro i helgen. Foto: Tommy Pettersson
Caroline Phalén är redo för anstormningen i Stångebro i helgen. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om