Klart med nya ägare till Cupolen

I söndags blev det klart att medlemmarna i Sionförsamlingen i Linköping röstade ja till köpet av Folkets Park i Linköping. Församlingsbeslutet sätter punkt för en segdragen konkurshantering och nu inleds en ny era i folkparkens historia.

Marcus Sönnerbrandt är glad efter omröstningen.

Marcus Sönnerbrandt är glad efter omröstningen.

Foto:

Linköping2014-02-10 09:37


Pingstkyrkan, en medlem av frikyrkorörelsen jämngammal folkrörelse med arbetarrörelsen, tar över kulturfastigheten och fyller lokalerna med aktiviteter. I juni fick 2013 gick Folkets Parkföreningen i konkurs efter en tids ekonomiska svårigheter.

Vad händer nu?
Cupolen hade av arbetarrörelsen byggts om till en modern konferensanläggning och borde varit en lätt match för konkursförvaltaren att få till ett snabbt avslut på. I konkursen slutfas har medlemmar i Sionförsamlingen med koppling till fastighetsbranschen haft taktpinnen och avgörandet i sina händer. Man har betalat förvaltaren stipulerad handpenning och kan nu gå vidare med en summa pengar som klarar av bankens villkor och de andra gäldenärenas krav. Den slutgiltiga köpesumman blir dock understigande det bud på 36 miljoner som konkursförvaltaren hade tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om