Klart med simhall för 500 miljoner

Linköpings nya simhall ska byggas i anslutning till Tinnerbäcksbadet, söder om nuvarande simhall och den nya simhallen ska vara färdig i slutet av 2016 och i full drift 2017. Det är nätt investering på närmare 500 miljoner kronor.

Den gamla simhallen behöver lösas av.

Den gamla simhallen behöver lösas av.

Foto:

Linköping2012-04-19 06:46


Det är väl inte så att simhallsfrågan drunknar i snabba och klargörande beslut men i tisdags rodde en enig kommunstyrelse frågan ända in i kommunfullmäktiges trygga hamn.

Kombinerad hall
Kommunstyrelsen går därmed på samma linje som kultur- och fritidsnämnden det vill säga att bygga en ny simhall i anslutning till Tinnerbäcksbadet.
Nybygget ersätter den nuvarande simhallen från 1965, som är uttjänt. Den nya hallen ska erbjuda en komplett anläggning för motion, undervisning, simsport, rekreation och badäventyr. Den ska också innehålla en 50-metersbassäng, en bättre hoppbassäng och modernare attraktioner.
- Den nya simhallen byggs i första hand för att möta behoven hos alla som bor och verkar i Linköping. En stad som snart har 150 000 invånare behöver en modern anläggning för såväl, bad, simundervisning och simsport, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om