Klart med skattehöjningen 2013

Nu är det klubbat och klart för en skattehöjning med 65 öre i landstinget efter många debatturer fram och tillbaka. Landstingets politiska ledning presenterade igår sin budget för åren 2013-2015 där man föreslår en höjd skattenivå på 10,92 från och med 2013.

Linköping2012-05-29 06:48

Med visionen om en bra vård och bättre hälsa vill de fem styrande borgerliga partierna satsa på ökad tillgänglighet, större delaktighet och högre kvalitet. Det är ett antal kostnadskrävande investeringar som redan har inletts som är det tunga skälet till skattehöjningen.
- Vi föreslår 65 öre i höjd skatt från och med 2013 eftersom vi ser att kostnaderna för att skapa en trygg och säker vård kräver detta av oss. I kostnaderna ingår förutom vård, en ny- och ombyggnation av vårdlokaler och ökade trafikkostnader. Skattenivån i Landstinget i Östergötland har i princip varit oförändrad sedan 1999 och är idag bland de allra lägsta i landet. Att förändra skattenivån är inget som kan göras ofta, utan ska ske med stor restriktivitet och eftertänksamhet.
Från den politiska ledningen har vi varit mycket återhållsamma med att använda skattehöjning som ett medel för att få nya resurser, säger landstingsstyrelsens ordförande Marie Morell och hukar därmed för den socialdemokratiska kritik man fått för att man svikit vallöftet om att hålla en oförändrad skattesats nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om