Klimatet i fokus i Magistratshagen

Bredvid Magistratshagen i gamla klassiska arbetarkvarteret Stolplyckan pågår just nu ett av de största renoveringsprojekten i kommunens historia när det gäller att omvandla gamla fastigheter till energisnåla byggnader.

Anders Stjärnberg och Lars Göran Wirsén i samtal om energimålen.

Anders Stjärnberg och Lars Göran Wirsén i samtal om energimålen.

Foto:

Linköping2012-07-05 06:48


Det är det kommunala fastighetsbolaget Stångåstaden som har satt som mål att sänka energiförbrukningen med 25 procent i sina fastigheter till år 2025. Detta kommer bland annat ske genom ett effektivt underhållsarbete och smarta val i nybyggnationer. Effektiv energianvändning är ett av Stångåstadens viktigaste miljömål.

Viktigt miljömål
Magistratshagen kallas bostadsområdet som ligger i den gröna kilen mellan Trädgårdsföreningen, Universitetssjukhuset och Garnisonen, alldeles intill Stolplyckan. Äldre linköpingsbor känner till området med gamla Föreningsgatan i förgrunden. Ett gammalt träkåksområde och tillika ett anrikt arbetarkvarter i Linköping.

Idylliskt område?
Knappast, inte om man mäter lyckan i energiförbrukningstermer. På den gamla goda tiden eldades det för kråkorna och i resonans med den tidens tekniska nivå. Men även på 1980 - talet byggde man hus som var för dåligt isolerade det ser man bevis på inte minst uppe vid Magistratshagens fastigheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om