Knarkade sjuksköterska kan få prövotid

Linköpingskvinnan arbetar som sjuksköterska men har gång på gång återfallit i narkotika missbruk. Nu ska hon ställas hon under prövotid anser Inspektionen för vård och omsorg.

Linköping2016-02-22 15:19

En sjuksköterska från Linköping har flera gånger dömts för olika narkotikabrott. Den senaste domen mot henne kom för ett år sedan. Hon dömdes då bland annat för att ha innehaft en rad olika narkotiska preparat - bland annat fentanyl och amfetamin.

Under rättegången medgav kvinnan att hon hade varit inne i ett aktivt missbruk och att det hände att hon tuggade narkotikaplåster. Hon dömdes även för att ha kört bil under påverkan av amfetamin. Påföljden blev skyddstillsyn. Av domen framgick att kvinnan så sent som i juli 2013 dömdes till fängelse i två månader för narkotikabrott.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har nu - ett år efter den senaste domen - valt att anmäla sjuksköterskan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd och föreslår att det ska besluts om en prövotid på tre år. Av beslutet framgår att kvinnan redan har haft en prövotid på tre år.

Enligt IVO krävs det både hög kompetens och ett gott omdöme för att arbeta som sjuksköterska och myndigheten befarar att kvinnan inte kan leva upp till de kraven.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om