Kniven mot strupen

Välkända krogen, pizzerian, gatuköket 43:ans har nu lagt till Diner i namnet och satsar på hemlagat och burgare. Bakom nytänket finner vi en medverkan i TV:s program ”Kniven mot strupen”.

Daoud fick en ny ugn. Foto: Tommy Pettersson

Daoud fick en ny ugn. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-11-23 10:00

Det var lite extra festligt och trångt på 43:ans under måndagskvällen då man visade krogens ägare och personal i TV3:s långkörare ”Kniven mot strupen”.

Daoud Daoud som äger och driver krogen var ständigt i bild och, till och med, iklädd Elviskläder. Men hur hamnade den stillsamma krogen i rutan?

– Jag fick information att TV 3 sökte krogar som ville vara med i ”Kniven mot strupen” och kände att om det blir som jag vill och att de lyssnar på mig så kan jag ställa upp.

Krogen går inte dåligt men jag känner inte att vi nått våra mål och jag vet inte riktigt hur vi skulle kunna nå dem, säger Daud Daud då vi ses på det som numera heter 43:ans Diner och liknar en klassisk sådan i USA men på menyn har man olika namn som syftar på länet och landet vi befinner oss i.

Zlatans kompis kom

I den nya omgången av TV 3 succéprogram är den något pådrivande och maniske kocken Alexander Nilsson utbytt mot Zlatans kompis, den vältatuerade fiskeentusiasten och kocken Claes ”Svartzonker” Claesson som nu tar över showen.

Visst gick han lite hårt åt Daoud som dock är noga med poängtera att allt handlar om vad som blir bra i tv eller inte.

- Visst kunde det se lite kaotiskt när hela luckan var full med bongar där vi skrivit ner beställningarna.

Men alla fick sin mat i sinom tid. Självklart finns det saker att lära av att ha en bra kock i köket och som styr upp saker och ting inte bara i köket utan i hel restaurangen som även den fått en uppfräschning.

– Vi fick lära oss att göra riktig majonnäs, använda färska kryddor och hur man gör en riktigt god burgare, avslutar Daoud Daoud.

Faraj Hanna och Daoud Daoud hade kniven mot strupen. Foto: Tommy Pettersson
Faraj Hanna och Daoud Daoud hade kniven mot strupen. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om