Knivmannen erkände vansinnesdådet

Vid måndagens brutala våldsdåd i centrala Norrköping skadades tre personer, varav två ytterst allvarligt. En man född 1991 greps strax efter av en polis som vid tillfället var ledig.

Linköping2015-08-19 07:34

Mannen har nu i ett första kort förhör medgett gärningarna. Mannen är anhållen, misstänkt för försök till mord i tre fall.

Kvinnan opereras

En kvinna som knivskars har opererats och hon samt en yngre man person vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Läget för mannen uppges vara stabilt. Den tredje personen, en kvinna, skadades lindrigt under attacken och hon har fått lämna sjukhuset.

Det var klockan 11.27 under måndagen som en polispatrull påträffade två skadade personer i närheten av stadsbiblioteket på Södra Promenaden. Ambulans larmades till platsen. Strax därefter påträffades ytterligare en skadad person.
Den man som misstänks för dåden kunde gripas i anslutning till restaurang O?Learys på Drottninggatan. Vid gripandet av gärningsmannen bistod en civil ledig polis samt en väktare. Den kniv som mannen hade använt påträffades vid gripandet och togs i beslag av polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om