Knivskärningen på Ånestadskolan

Kan inte garantera att det inte händer igen.

Linköping2015-12-03 13:27

Det var i tisdags förra veckan som en 16-årig flicka knivskar en 13-årig pojke när hon sökte upp honom på skolan och handgemäng uppstod.

Nu svarar skolchefen Lars Rejdnell på hur det kunde hända och vad man gjort åt saken.

Den 16-åriga flickan, vilken tvärt emot de uppgifter som Linköpings Tidning haft, var elev på skolan och gick i årskurs nio. Den 13-årige pojken gick i årskurs sju. Det som föranledde bråket och knivskärningen ska enligt all tillgänglig fakta berott på att den 16-åriga flickans lillebror och den nu knivskurne pojken hade haft någon form av tjafs. Detta skulle den 16-åriga flickan reda ut och på något sätt fick hon även med sig en kniv in på skolan.

- Vi kan inte helt skydda oss från att alla de som går på skola, och på Ånestad är det över 500 elever, får med sig en kniv till skolan av en eller annan anledning. I så fall skulle vi få sätta upp metalldetektorer, menar Lars Rejdnell, skolchef i Linköpings kommun, och beklagar samtidigt det inträffade.

- Dessutom så finns det föremål i våra olika verksamheter som man mycket väl kan använda på samma sätt som en kniv i slöjden, tekniken och i hemkunskapen. Men upptäcker vi att en elev har en kniv med sig in på skolan så tas den omedelbart hand om, antingen av behörig skolpersonal eller så tillkallar vi polis, förklarar Lars Rejdnell vidare samtidigt som han förtydligare att den äldre flickan ska stött ihop med den yngre pojken i en korridor och det var då handgemäng uppstod, menar Lars Rejdnell vidare.

- Flickan går nu inte kvar på skolan utan har sin skolgång på annan plats och det har även satts in ett program som hon ska delta i. Vad jag förstått så fungerar det bra för henne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om