Den aktuella restaurangen i centrala Linköping är enligt livsmedelsförordningen helt godkänd som livsmedelslokal för både beredning och servering av mat. Dock gäller inte godkännandet rått fjäderfä och rå fisk.
När miljökontoret gjorde tillsynsbesök den 28 oktober och 2 december förra året hade rå kyckling tinats, stekts och serverats. Vid ett tredje besök den 12 december fanns kyckling på restaurangens meny, och rå kycklingfilé hade dessutom tinats och stekts till dagens rätt.
Anledningen till att rå kyckling inte får hanteras i restaurangen är att lokalerna endast har en hoförsedd beredningsbänk med tappställe för hantering av livsmedel. Inte heller finns något separat rum för disk. Risken för smitta är stor, menar miljökontorets inspektörer.
Kök hanterade rå kyckling olovligt
En restaurang i Linköping hanterade rå kyckling vid tre tillfällen, trots att lokalen inte är lämplig för detta.Nu har ägaren åtalats för brott mot livsmedelslagen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!