Kommande konstnärer i samlingsutställning

Just nu pågår det i Skäggetorp kyrka en samlingsutställning som heter Kommande. Det är ett passande namn på utställningen som kommer att hänga i kyrkan hela sommaren. Fyra unga konstnärer, Jonna Boman, Bibby Domander, Alice Andrén och Erica Karlsson har i varierande stilar men med ett stort engagemang målat och producerat konstverk som siar om en konstnärsframtid.

Jonna Boman framför sin flerdimensionella tavla som hon gjorde när hon var blått åtta år.

Jonna Boman framför sin flerdimensionella tavla som hon gjorde när hon var blått åtta år.

Foto: Tommy Pettersson

Linköping2016-06-29 12:00

Hänger hela sommaren i kyrkan

De är unga ungefär tio till tolv år och flera av dem har skapat så länge de kan minnas. Utställningen hängdes den 15 maj, med en vernissage naturligtvis, och den tas ner den 15 augusti då det kommer en ny utställning.

Kultur i Kyrkan

En kyrka förknippas traditionellt sett med gudstjänst, dop och bröllop men Skäggetorps kyrka har ett eget galleri som har några år på nacken och här har många konstnärer presenterats. Kristina Lagerlöf har arrangerat utställningen och haft kontakt med konstnärerna.

– Jag jobbar ideellt med galleriet tillsammans med Jan G Persson. Vi har haft både etablerade och oetablerade konstnärer i kyrkan genom tiderna men vi vill gärna få fram nya konstnärer och därför ordnade vi Kommande-utställningen. Den här sommarutställningen är alldeles speciell eftersom den visar att tjejer som är i tolvårs åldern visar sådan mognad och kreativitet, säger Kristina Lagerlöf vid vernissagen. Jonna Boman har hållit att måla hela sitt liv och hon ställer ut fyra verk. Det är första gången hon är med i en utställning och förmodligen också medverkar i en intervju.

– Jag målar väldigt detaljerat i akryl och olja. Det känns väldigt bra att få med på utställningen och vernissagen. Det här är något jag verkligen vill fortsätta med, berättar Jonna Boman.

Bibbi Domander har i ett par verk använt en blandteknik, olja och ståltråd.

– Jag bara fantiserar och målar fjärilar och universum bland annat. Jag får idéer när jag tittar upp på stjärnhimlen och då börjar jag med mörkt och går mot ljust.

Bibby Domander kan konsten att använda flera tekniker i sina verk.
Bibby Domander kan konsten att använda flera tekniker i sina verk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om