Kommer Bo 2016 att bli av?

Turerna kring bomässeprojektet Vallastaden Bo2016 går nu vidare ett par varv till. Tidigare har det rått en förvånansvärd politisk enighet i det mest kring det prestigefyllda byggnadsäventyret.

Lena Micko är bekymrad över Bo2016.

Lena Micko är bekymrad över Bo2016.

Foto:

Linköping2013-08-29 06:43


Men efterhand har sprickorna börjat att visa sig i olika frågor. Det mesta handlar om att det inte finns tillräckligt intresse från byggherrarna att vara med och exploatera området upp i Västra Valla.

Het debatt
Det var stundtals riktigt irriterat under tisdagens kommunfullmäktige inte minst när man diskuterade detaljplan för östra delen av Vallastaden som är en förutsättning att kunna gå vidare med Bomässan.
Detaljplanen som så småningom efter livliga diskussioner bordlades innehåller den första utbyggnadsetappen av Vallastaden och den inrymmer större delen av den bo- och samhällsexpo som ska genomföras 2016.socialdemokrater, Miljöpartister och vänsterpartister gick upp i rad och yrkade på bordläggning och försenar därmed projektet som redan har knappa tidsramar.
- Med vårt bordläggningsyrkande tar vi ett ansvar för inte bara en bomässa utan också över en hel stadsdel som ska växa fram och då kan vi inte ta det så här lättsinnigt som alliansen gör. Det är illavarslande att vi får ekonomiska siffror som inte stämmer i handlingarna och att det inte finns tillräkligt stort intresse från byggherrarna, säger Lena Micko oppositionsråd för socialdemokraterna och fortsätter.
- Detaljplanen, utbyggnaden av stadsdelen och bomässan hänger ju ihop och vi måste få fram ett underlag som stämmer kring antalet lägenhet, byggherrar och ekonomi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om