Kommunalt nej står fast

Lindvall borde lyssna och lära av kartellen istället för att censurera. Det är vad Emil Broberg ordförande för Vänsterpartiet i Linköping tycker.

Paul Lindvall viker inte en tum.

Paul Lindvall viker inte en tum.

Foto:

Linköping2014-08-11 06:38


Den 16 augusti skulle den kontroversiella musikgruppen Kartellen spela på festivalen Keep It Loud men om detta kommer att ske så blir det utan att Linköpings kommun skjuter till pengar .
Kartellen och framförallt Sebastian "Sebbe Staxx" Stakset har kunnat kopplas samman med olika våldsamma vänstergrupper och i våras sändes ett inslag med frontmannen själv i programmet Uppdrag granskning i SVT där han inte tog avstånd från de våldshandlingar som de olika grupperna använder sig av.

Principfast
Keep It Loud är en återkommande musik- och ungdomsfestival som brukar hållas strax innan skolstart. Linköpings kommun, ungdomsombuden, Elsas Hus, Arbis, Sensus och East FM samarbetar kring arrangemanget men det är kommunen som står för den huvudsakliga finansieringen. I Linköping har kommunen alltså dragit tillbaka sitt stöd till Kartellenspelningen och kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall har under veckan hållt en stenhård linje som går ut på att man inte pröjsar spelningen.
- Kartellen glorifierar politiskt våld istället för att ta avstånd från det. Detta är inte acceptabelt och strider mot kommunens grundvärderingar, säger Paul Lindvall bland annat och viker därmed inte undan för den "kulturdebatt" som rasat i massmedia de senaste dagarna. Kommunala skattepengar ska inte användas för att betala en musikgrupp som inte tydligt tar avstånd från politiskt våld i Sverige. Vi måste hålla rent åt alla håll, oberoende av vilken riktning det är som inte tar avstånd från politiskt våld. Det handlar om att vi alla har ett ansvar för att vårda de demokratiska principerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om