Kommunalt nej till Glyttingebadet

Nu verkar det som om kommunen definitivt stänger dörren för att rusta upp Glyttingebadet i Skäggetorp. Medborgare Alexandra Bengtsson lämnade in ett medborgarförslag i oktober 2011 om att starta upp det populära Glyttingebadet igen.

Kommer barnen i Skäggetorp och Ryd att få ett utomhusbad?

Kommer barnen i Skäggetorp och Ryd att få ett utomhusbad?

Foto:

Linköping2013-03-15 07:42


Sent om sider har nu den kommunala apparaten svarat på förslaget och det är ett entydigt avslag. I en skrivelse till kommunfullmäktige redovisar man varför att avslag är motiverat.

Gå och bada
Medborgarförslaget handlade om att  kommunen skulle utreda möjligheterna att rusta upp och få tillgång till Glyttingebadet igen Men det förslaget avslås nu med hänvisning till att kommunen inte äger anläggningen och ett återköp är inte aktuellt.
- Jag tycker det är väldigt tråkigt att det blivit så här men den nuvarande ägaren av Glyttingebadet har ett stort ansvar i det hela, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall i en kommentar.
- Vi satsar idag offensivt i kommunen på sport och fritidsanläggningar. Ny simhall, ny ridanläggning, fotbollsarenan och utomhusbaden i Vikingstad samt Linghem är exempel på detta. När det gäller Glyttingebadet är det inte kommunen som är ägare och därför vill vi se att den nuvarande ägaren tar ett långsiktigt ansvar för anläggningen och inte som nu är fallet låter den stå och förfalla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om