Kommunen kyrkan och polisen samverkar

Kort efter att den tragiska händelsen blev känd gick kommunens, polisens och kyrkans samverkande insatser igång i Ljungsbro för att hantera krisen. Med anledning av dubbelmordet i helgen var Allhelgonakyrkan i Ljungsbro öppen och personer från kyrkan och kommunens sociala jour fanns på plats för samtal och stöd. Även fritidsgården i Ljungsbro var öppen under helgen.

Linköping2013-11-04 07:48

På ett flertal platser i Linköping engagerade man sig i sorgen. Kommunen flaggade på halv stång, Linköpings Domkyrka var öppen under hela söndagen för ljuständning och det också fanns möjlighet till stödjande samtal i kyrkan.

Social mobilisering
Med anledning av lördagsnattens grova våldsbrott i Ljungsbro satte polisen, kyrkan och Linköpings kommun gemensamt in resurser för att ge stöd och skapa trygghet och på en extra inkallad presskonferens informerade man om vilka stödåtgärder som ska sättas in för att möta framtida behov.
- Linköping sörjer de två döda och våra tankar går till offren i Ljungsbro och deras anhöriga och vänner. Vi kommer att ge allt tänkbart stöd och hjälp till de som drabbats eller behöver någon att samtala med. Vi kommer att flagga på halv stång vid stadshuset i Linköping, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall.

Inga svar
Linköpings kommun har i helgen haft socialarbetare plats i Allhelgonakyrkan för att tillsammans med kyrkans personal ge stöd till behövande. Poliser och två socialarbetare kommer att finnas i samhället i en av polisens bussar, för att erbjuda hjälp och fånga upp personer i behov av hjälp.
- Jag fick ett meddelande under lördagsmorgonen från kontraktsprosten Maria Åkerström som sitter i kommunens "Posomgrupp" och då öppnade vi Allhelgonakyrkan omedelbart. Vi fanns då på plats tillsammans med polisen och kommunen för att stödja människor, inte för att svara på frågor för det finns inga svar, men vi kan erbjuda stillhet och närvaro, säger Sverker Linge kyrkoherde i Vreta Klosters församling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om