Kommunen måste betala

Nu har kommunen fått svar på tal av polisen på sin överklagan till Förvaltningsrätten i somras. Polisen vidhåller med eftertryck sina ståndpunkter att kommunen måste betala högst 276 000 kronor för extra polisbevakning på Stadsfesten.

Paul Lindvall tycker att polisen läst men ej förstått.

Paul Lindvall tycker att polisen läst men ej förstått.

Foto:

Linköping2013-08-14 06:49


Förvaltningsrätten har nu skickat polisens yttrande till kommunen för eventuellt genmäle. I samband med att Linköping sökte polistillstånd i maj för Stadsfesten fick man i juni ett negativt förhandsbeslut från tjänstemännen.

Börjar tröttna
Ansökan gällde den internationella matmarknaden, utomhuskonserter och andra aktiviteter i samband med skolstarten. Polisen gav visserligen tillstånd för Eldkvarn, Robin, Darin och andra att spela och sjunga för linköpingsungdomarna under Stadsfesten. Enda haken var att det kommer att kosta högst 276 000 kronor.
Politikerna i Stadshuset med Paul Lindvall i spetsen gick i taket och bestämde sig för att överklaga innan man fått fakturan.
- Fullständigt orimligt. Det börjar bli tröttsamt.
Jag tänkte först att den här fakturan får gå till inkasso men efter att ha pratat med stadsjuristen valde vi att överklaga till Förvaltningsrätten istället och hoppas att de är klokare än de som skickade räkningen, kommenterade kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall det aktuella beslutet och han blir ännu mer upprörd när han få höra talas om polisens yttrande till Förvaltningsrätten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om