Kommunen räds inte

En god utbildning och fostran inom Barn- och ungdomsverksamheten är en del av vår försäkring in i framtiden.

Catharina Rosencrantz är inte oroad inför Skolinspektionens rapport.

Catharina Rosencrantz är inte oroad inför Skolinspektionens rapport.

Foto:

Linköping2012-09-26 06:37


Det pågår ett kontinuerligt arbete med att granska och utvärdera framförallt skolans verksamhet. Lärare och politiker är dagligen föremål för uppmärksamhet från myndigheter, media och sina egna "verksamhetsrevisorer".

Goda förbättringars förutsättningar
Skolinspektionen är den myndighet som har ansvaret att granska kommunens verksamhet och i de fall man för negativ kritik måste kommunpolitikerna se till att redovisa en verkställighetsplan där man jobbar med förbättringar.
Skolinspektionen har en tid granskat alla skolor och övriga utbildningsverksamheter i Linköping som en del av en genomgång av samtliga kommuner i landet nu imorgon faller det sammanfattande omdömet.
- Det vi har hunnit få idag är det officiella överlämnandet och en kortare dragning enbart. På torsdag får vi hela beslutsrapporten och då kallar vi också till presskonferens, sammanfattar en samlad barn och ungdomsnämnd ordförande, Catharina Rosencrantz.
- Vår bild är att det som är intressant i Inspektionsrapporten är de enskilda skolgranskningarna och dessa har vi redan fått ta del av och börjat arbeta med, Catharina Rosencrantz och fortsätter.
- Vi bedömer att kritiken är mycket modest som handlar om formalia mest och en del kritik om måluppfyllelse och dessa frågor arbetar vi aktivt med redan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om