Kommunen svarar polismyndigheten

Striden mellan Linköpings kommun och polismyndigheten eskalerar allt mer. Nu svarar kommunens juridiska ombud i skarpa ordalag på polisens yttrande över kommunens överklagande med anledning av en kommande faktura för polisbevakning i samband med Stadsfesten.

Kommunen hävdar att polisen inte redovisar vad det är som kostar extra vid en stadsfest.

Kommunen hävdar att polisen inte redovisar vad det är som kostar extra vid en stadsfest.

Foto:

Linköping2013-08-20 06:56


Kommunen upprepar i sitt yttrande sin argumentation om varför man inte vill betala sedan skickar man förvånansvärt med en klassisk "loser" kommentar som lyder ungefär: Om ändå Förvaltningsrätten väljer att gå på polisens linje då vill man enbart betala 25 procent av kostnaderna vilket skulle innebära ungefär 70 000 kronor. I yttrandet ifrågasätter kommunen också hur polisen har kunnat komma fram till en fix siffra på 276 000 kronor.

Krångligt?
Linköping anordnar stadsfesten som börjar nu i veckan och man har redan fått ett förhandsbeslut om att en extra polisbevakning kommer att kosta högst 276 000 kronor. Naturligtvis vill man inte betala den notan utan hävdar att det är ett icke kommersiellt arrangemang som leder till att polisen till och med får ett lättare jobb än om man inte hade ordnat en stadsfest. Dessutom är man irriterad över att man får betala poliskostnader två gånger. En gång genom skattsedeln och sedan en gång till via en bevakningsavgift.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om