Kommunen tar avstånd mot politiskt våld

Den 16 augusti spelar den kontroversiella musikgruppen Kartellen på festivalen Keep It Loud men detta sker utan att Linköpings kommun skjuter till pengar som det var tänkt från allra första början .

Lars Vikinge tar avstånd från Kartellens spelning i Linköping.

Lars Vikinge tar avstånd från Kartellens spelning i Linköping.

Foto:

Linköping2014-08-08 06:52


Kartellen och deras frontman Sebastian "Sebbe Staxx" Stakset har varit i hetluften sedan de startade.
De har kunnat kopplas samman med olika våldsamma vänstergrupper och i våras sändes ett inslag med frontmannen själv i programmet Uppdrag granskning i SVT där han inte tog avstånd från de våldshandlingar som de olika grupperna använder sig av, troligen var detta anledningen till att bandets spelning på Peace and Love-festivalen i Borlänge först ställdes in.

Protester för
Efter protester från flera artister blev de till slut inbjudna att spela. Nu upprepas det i Linköping där kommunen nu drar in sitt stöd till Kartellen och Keep it loud.
- Vi vill inte stötta våld som politisk idé, säger centerpartisten Lars Vikinge, ordförande i kultur- och fritidsnämnden och fortsätter.
- Jag har sett inslaget i Uppdrag granskning och kan bara säga att vi inom Linköpings kommun inte tror på våld som en politisk lösning.Vi kan inte stoppa spelningen även om vi skulle vilja det då det inte är kommunen som är avtalspart med Kartellens bokningsbolag. Men vi har efter diskussioner beslutat att dra in stödet till Keep it loud eller i vart fall Kartellens gage. Vi är samtliga överrens om att vi inte kan stödja våld i någon form och detta var i det hänseendet ett lätt beslut att ta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om