Kommunen tar till storsläggan

Efter mer än sex års klagomål och bråk har Linköpings kommun tröttnat på Ekholmens centrums fastighetsägare och tar till den kommunala storsläggan för att få ordning och reda på affärerna.

Kommunalrådet Demirok dundrade mot Stencap igår.

Kommunalrådet Demirok dundrade mot Stencap igår.

Foto:

Linköping2014-09-04 07:04


Det var klara och tuffa besked som kommunalrådet Muharrem Demirok gav igår på en pressträff i Ekholmen. Nu planeras det för att bygga ett helt nytt affärs- och mötescentrum i stadsdelen Ekholmen för att slippa den oseriösa fastighetsägaren, Stencap Linköping AB.

Inte en valfråga
Bråket mellan affärsägarna och fastighetsägaren har pågått en längre tid och handlarna som hyr lokaler i huset har hamnat i otaliga tvister. Handlarna i Ekholmen har gått både till tinget och till hyresnämnden samt kontaktat kommunen vid ett flertal tillfällen men fastighetsägaren har inte bättrat sig. Kommunen har redan tidigare fått in en förfrågan från ICA om en ny lokalisering för sin butik och nu reagerar därför politiken med att flytta hela centrumet.
- Det här en av de tråkigaste pressträffarna jag har haft och det här är också ett de mest drastiska beslut som jag varit med om att lyfta fram. Vi har i kommunen aldrig varit med om något liknande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om