Kommunen: "Vi betalar inte"

Smakar det så kostar det. Ungefär så kan man resonera om polisens kostnader för extrabevakning över publika arrangemang. Åtminstone verkar det vara så som polismyndigheten själva resonerar eftersom de helt sonika skickar en räkning på ett kommande evenemang till Linköpings kommun.

Linköping2013-06-07 04:06

Det har under några år varit en livlig diskussion om vem som ska betala för den extra kostnad som polisen ådrar sig vid stora publika arrangemang som exempelvis högriskmatcher inom arenaidrotterna eller stora rokfester. Nu får även linköping ta del av den polisiära notan.

Dubbelbeskattning gillas ej
Polisen kräver nu att Linköpings kommun betalar ett par hundra tusen kronor för de polisinsatser som planeras vid Linköpings stadsfest i slutet av augusti.
- Fullständigt orimligt. Vi kommer inte att betala. Jag tänkte först att den här fakturan får gå till inkasso men efter att ha pratat med stadsjuristen väljer vi att överklaga till Polismyndigheten istället och hoppas att de är klokare än de som skickat räkningen, dundrar kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och fortsätter.
- Det är väldigt oroväckande att man från polishåll bara skickar väg en räkning utan att förstå vilka konsekvenser det får. Det här liknar ju en slags dubbelbeskattning. Vi ska betala polisiära insatser via skattesedeln inte genom extraräkningar. Från kommunens sida skjuter vi dessutom till en hel del pengar för att ska en lugn stadsfest, menar moderaten Paul Lindvall som inte är förtjust i dubbelbeskattning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om