Kommuner kritiseras

Hon är 22 år och har sjungit i elva av dem. Senast var hon riksaktuell som tjejen som gick till final från "andra chansen" i Melodifestivalen. I helgen var hon Linköpingsaktuell när hon sjöng på Konsert och kongress. - Jag känner bara att jag följer med vågen nu när det går bra, säger Sanna Nielsen.

Linköping2007-03-26 06:17

När 22-åringen kommer in i konsertsalen strax efter klockan tolv på söndagen börjar hela orkestern applådera. Hon hälsar på orkestern och går fram till dirigenten Magnus Matthiessen i Linköping Symphonic Band och skakar hans hand.
Hon och orkestern har nu knappt tre timmar på sig att repa in låtarna innan salen börjar fyllas av Linköpingspubliken. De går rakt på sak och börjar repa in låt efter låt.
- Det går jättebra, säger Sanna Nielsen en stund senare uppe från scenen.
Hon berättar att hennes publik är väldigt trogen och att hon till och med kan se samma ansikten i publiken konsert efter konsert.
Är inte det lite "creepy"?
- Nej, det är inte ett dugg creepy. Men jag har inte haft någon sådan där "stalker" än, säger hon.
De flesta är mellan 35 år och uppåt, ofta kommer de från Skåne och upp till mellersta Småland, berättar Sanna. Men efter årets Melodifestival har också en yngre publikskara upptäckt henne. Det var hennes fjärde Melodifestival.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om