Kommunikationsstrul vid skolstart

I går var det skolstart för kommunens alla grundskoleelever. Ungefär 10 000 förväntansfulla, och en del nervösa, elever började sin hösttermin med upprop och kompissnack.

Bussarna räckte inte till igår.

Bussarna räckte inte till igår.

Foto:

Linköping2013-08-16 07:01


De flesta eleverna tog sig till skolan i tid och som vanligt med bussar, cyklar och till fots. Men en del andra elever fick ta sina föräldrar till hjälp för att komma till skolan och i något fall kom man dessutom för sent till uppropet.

Östsam överenskommelse
Elever från Brokind-Bestorp-Sturefors som färdas till Linköping för att gå på till exempel Folkungaskolan fick inte plats på bussen eftersom man inte beställt tillräckligt många bussar från Östgötatrafiken.
Under skoltid går det tre bussar vid samma tid för att kunna ta upp alla elever och vuxna som arbetspendlar.
Problemet under torsdagen berodde på att Linköpings kommun startar några dagar tidigare än vad som beräknats i regionen.
Den så kallade vintertidtabellen börjar gälla först under måndagen.
- Linköping följer inte den överrenskommelse som finns inom ramen för Östsams skolsamarbete där alla kommuner har samma terminstider utom just Linköping skolor, säger Stefan Wallin ansvarig tjänsteman på Östgötatrafiken och fortsätter.
- Linköping beställde för ett tag sedan extra kapacitet för torsdagen och fredagen och sedan återkom de för två dagar sedan med ytterligare en beställning men det räckte tydligen inte.
Men från och med måndag gäller vintertidstabellen och den är dimensionerad för skolans behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om