Konferens för bättre förskola

Under måndagen och tisdagen pågick en förskolekonferens om utveckling och kommunikation.
Bakom konferensen står Linköpings Universitet som vill göra det till ett återkommande evenemang.

Magnus Jansson tycker det är kul att Förskolebiennalen blir av igen. Foto: Max Elofsson

Magnus Jansson tycker det är kul att Förskolebiennalen blir av igen. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2016-10-21 17:00

Omkring 450 deltagare hade samlats på Flygeln i Norrköping under måndagen och tisdagen. De flesta kom ifrån Östergötland och Södermanland men även från andra delar av Sverige.

Det började med att Olle Johansson, kommunalråd i Norrköping och Jakob Björneke, kommunalråd i Linköping och Jörgen Nissen från universitetet, öppnade och hälsade alla välkomna.

Blandad kunskap

Under dagarna kunde deltagarna ta del av information och utbyta kunskap med varandra om lärande i förskolan och framför allt kommunikation och hur det kan förbättras. Detta var sjunde gången sedan år 2000 som Förskolebiennalen anordnas.

– Vi vill sprida blandad kunskap och vi förväntar oss att alla kan ta med sig något nytt härifrån, säger Magnus Jansson, organisationsansvarig för Förskolebiennalen. På listan över programpunkter var det mycket blandat av föreläsningar, workshops och utställningar. Magnus Jansson tror att det är väldigt viktigt att det är just blandat så att det inte bara är forskare som står och berättar och en av de föreläsningar som han trodde på förhand skulle locka flesta deltagare var Claes Klasanders föreläsning om teknik i förskolan.

Deltagarna

Bland deltagarna syntes bland andra Marie Boris-Möller från föreningen Drömmen om det goda.

– Det känns spännande att vara här och vi tycker det är viktigt att se och lära men även att sprida vad vi gör, säger hon.

Drömmen om det goda fokuserar på att utbilda lärare och pedagoger för att öka tryggheten och lugnet i förskolorna.

Fredrik Kennebäck från Stockholm var också på plats för att berätta om sitt företag Freken. De jobbar bland annat med att på enkelt sätt instruera hur man kan jobba som programmerare.

– I framtiden kommer det att saknas många programmerare och därför är det bra att vi kan visa en grund på ett enkelt sätt, säger Fredrik Kennebäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om