Konferens för mänskliga rättigheter

Nyss hemkommen till Linköping efter världskonferensen One Young World är Suad Ali, studenten som vill bekämpa fattigdom och förbättra flyktingars situation.Blott 22 år gammal har Suad Ali ett engagemang och ett driv som är få förunnat.

Linköping2012-12-04 08:00

Efter att ha dragit igång ett insamlingsprojekt till svältkatastrofen vid Afrikas horn och inspirationskvällar för Somaliska ungdomar, står hon idag på stadiga ben, redo att ge sig i kast med sin C-uppsats innan examen från kandidatprogrammet inom statsvetenskap vid Linköpings universitet.

Enda från Linköping
Hon var en av två svenskar, och den enda från Linköping, att representera Sverige på världskonferensen och välgörenhetsorganisationen One Young World som i år gick av stapeln i USA i oktober. Syftet med One Young World är att samla unga, engagerade personer från hela världen som under fyra dagar får nätverka och diskutera kring hållbara lösningar för att uppnå en bättre värld.
- När jag fick höra talas om One Young World såg jag det som en självklarhet att ansöka om att få åka. Linköpings universitet fick höra talas om att jag blev antagen och valde då att sponsra min resa, berättar Suad. Med på konferensen fanns delegater från 183 länder och bland föreläsarna fanns bland annat Bill Clinton och Suads stora förebild Kofi Annan, FN:s generalsekreterare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om