Kontorskomplex på Ågatan

Skanska ska bygga ett miljöcertifierat kontorshus i Linköping åt Lundbergs. Detta är ännu ett led för Lundbergs att växa i staden.

Linköping2012-03-02 23:25

Det nya kontorshuset byggs i kvarteret Bokbindaren 28 utefter Ågatan precis bredvid Näringslivets hus där det tidigare varit en parkeringsplats. Huset kommer till stor del rymma lokaler för Handelsbanken. Byggstart är planerad till april 2012 och meningen är att huset ska stå klart i februari 2014.

Parkeringshus blev kontor
- Från början var det meningen att det skulle bli ett parkeringshus på tomten men över tid så ändrades det till att bli ett miljöcertifierat kontorshus.
Det kan tyckas att tomten stått obebyggd länge men ur ett projektperspektiv har det gått ganska snabbt.
Sedan har platsen sedan länge varit en boplats så därför fick vi vänta på att den arkeologiska undersökningen skulle bli klar, berättar Henrik Landelius, chef projektutveckling på Fastighets AB L E Lundberg.
- Projektet kommer med sin höga kvalitet att göra avtryck i stadsbilden och får dessutom en utpräglat grön profil.

Avtryck
Avsikten är att huset ska miljöcertifieras enligt miljömärkningssystemet Miljöbyggnad, vilket innebär höga krav på bland annat energianvändning, luftkvalitet och ljudisolering. Dessutom ska de högsta certifieringskraven beträffande val av byggmaterial och kemikalier i produktionen uppfyllas. Våra hyresgäster efterfrågar en grön hållning och att vi satsar på miljösmarta lösningar så det här är väldigt viktig för både oss och våra hyresgäster menar, Henrik vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om