Konungen invigde Tåkern Naturum

Vid Tåkerns strandängar har ett Naturum uppförts för allmänheten att ta del av. Kung Carl XVI Gustav fanns där under fredagen för att närvara vid invigningen. Värdar vid invigningen var Landshövding Elisabeth Nilsson och Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren.

Bortgångne projektledaren Dan nilsson dotter Kajsa överlämnar en gåva till Kung Carl XVI Gustav.

Bortgångne projektledaren Dan nilsson dotter Kajsa överlämnar en gåva till Kung Carl XVI Gustav.

Foto:

Linköping2012-05-26 04:06


Naturverket gav år 2007 Länsstyrelsen Östergötland uppgiften att anordna en arkitekttävling. Man ville uppföra ett centrum vid Tåkern för nyfikna besökare och naturälskare.

"Ett rö för vinden"
Det vinnande bidraget "Ett rö för vinden" tog hem vinsten och arbetet med det Östgötska Naturumet kunde börja. Arkitekten Gert Wingårdh var en av de som låg bakom bidraget. Idag står byggnaden färdig. Det är en modern byggnad, vars exteriör är gjord utav vass från självaste Tåkern, och den smälter in i omgivningen fantastiskt väl.

Attraktivt besök
Hundratals personer hade tagit sig till Naturum under fredagen för att delta under invigningen. Anna Sandhammar hade kommit tillsammans med sambon och dottern Amanda.
- Jag arbetar på ett Naturum vid Sommen. Jag tycker det är viktigt att se hur andra naturum ser ut. Det är ju trots allt mina kollegor, säger Anna Sandhammar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om