Kraftfull manifestation mot våld

Ljungsbro är en liten ort på knappt sjutusen invånare. Ljungsbroborna har av tradition varit stolta över sin "kommun".

Skolkompisarna gick först i fackeltåget.

Skolkompisarna gick först i fackeltåget.

Foto:

Linköping2013-11-18 07:43


För drygt två veckor sedan drabbades orten av ett mycket grovt våldsbrott när en gärningsman besinningslöst slog ihjäl två personer, en tonårspojke och en vuxen kvinna.
Tiden efter det meningslösa våldsdådet har präglats av trygghetsskapande åtgärder och flera initiativ från det så kallade civilsamhället.

Stark motkraft
Polisen, kyrkan och Ljungsbroskolan satte omedelbart igång resurser för att ge stöd och skapa trygghet i samhället. Socialarbetare, fritidsledare, polisen och Allhelgonakyrkans personal har arbetat hela tiden för att ge stöd till behövande. Facebooksgrupper har uppstått och ett privat initiativ togs för ett tag sedan i syfte att mobilisera lokalbefolkningen mot våldet. Ljungsbroprofilen Anders Rosén fick gehör hos bland andra Närrådet i Ljungsbro för sitt förslag och kontakter knöts för att anordna ett fackeltåg mot våldet.
I lördagskväll gick, inte bara Ljungsbroborna utan också folk från tätorten, man ur huse för att manifestera mot det meningslösa våld som drabbade orten den andre november.
I novembermörker och i en ihärdig snålblåst hedrades de två mördade genom att över 4 000 människor gick i fackeltåget "Ljungsbro mot våld".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om