Krav på bättre styrning i landstinget

Landstinget i Östergötland står inför omfattande ekonomiska investeringar på bygg- och fastighetsområdet de närmsta åren. Det är hälso- och sjukvården som styr inför upprustning och projekten är av betydande storlek för Östergötland.

Linköping2012-02-23 07:44

- Nu formas den framtida hälso- och sjukvården i Östergötland. Det framtida Universitetssjukhuset byggs i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping ska utvecklas, Finspång får nya lokaler till sin hälso- och sjukvård samt ett omfattande fastighetsprojekt startas i Vadstena kring rättspsykiatriska regionkliniken, säger Anna Larsson, socialdemokrat i Landstinget.

Vill undvika negativ effekt
Dessa tämligen stora fastighetsprojekt kommer onekligen att påverka hälso- och sjukvården i flera år framöver. Därför menar Socialdemokraterna att det är viktigt att ta ett politiskt ansvar och att styra projekten på så sätt att det inte får en negativ effekt.
- Vi vill tillsätta tidsbegränsade arbetsgrupper för fastighetsfrågor med en tydlig politisk styrning säger Larsson. Socialdemokraterna oroar sig över att den nuvarande politiska ledningen inte har den överblick som krävs och att de inte ser helheten.
- De tillåter enskilda tjänstemän att ta det ansvar vi menar att politiken ska ta, fortsätter Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om