Krav på förändrad organisation

Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp beslutade nyligen att tillsätta en grupp för att se över hur kommunen kan utveckla vård och omsorgverksamheten i Linköping. Den senaste tidens debatt om beställare och utförare i organisationen har väckt en hel del funderingar i och utanför Allianspartierna.

Linköping2012-02-20 07:40

Gruppens uppgift är att försöka ta ett helhetsgrepp på vård och omsorgsområdet och utgå från vad som är bäst för brukarna av de olika tjänsterna.

Väl sammansatt
Analysgruppen består av centerpartiets distriktsordförande Gösta Gustavsson, Else-Marie Peterson från socialnämnden, Julie Tran hämtad ur omsorgsnämnden och från äldrenämnden kommer Britt-Marie Adolfsson.
- Den aktuella debatten har varit lite förvirrande. För oss handlar den om att det finns oklarheter mellan myndighetsnämnder och verksamhetsfrågor i beställarnämnderna. Det handlar inte om att överge en beställar-utförarorganisation, säger Gösta Gustavsson bestämt.
- Vi har justerat modellen hela tiden för en organisation har inte något självändamål. Inom de områden där det en marknad för offentliga tjänster så kan man ju handla upp dessa i konkurrens. Men på en del områden finns det ju ingen marknad och då bedrivs verksamheten i offentlig regi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om