Kreatörer i Östergötland kartläggs

Under torsdagen samlades kreatörer från hela Östergötland, i Linköping då Östsam presenterade sin kartläggning över den kreativa sektorn i Östergötland. I två år har projektet pågått som syftar till att utveckla regionens kreativa och kulturella näringar. Projektet går under namnet KURT, som står för kreativ utveckling regional tillväxt.

Projektledarna för KURT heter Cecilia Hunnershage Sandgren och Britt-Louise Nilsson.

Projektledarna för KURT heter Cecilia Hunnershage Sandgren och Britt-Louise Nilsson.

Foto:

Linköping2012-11-23 07:54


Det var på uppdrag av Tillväxtverket som Östsam drog igång sin utforskning kring hur de kulturella och kreativa näringarna verkar i Östergötland. Resultatet pekar mot att regionen innehåller en mängd kreativa och kulturella företag och att sektorn utvecklas ständigt. Kartläggningen består av drygt 32 väletablerade företag runtom i Östergötland men det är bara en bråkdel av den faktiska siffra som finns.
- Det finns väldigt många kreatörer i Östergötland. Vi blev tvungna att välja och valet gjordes utifrån att man som företagare försörjer sig genom sin kreativitet. Besöksnäringen, med turism i spetsen, faller inom samma kategori som det kreativa och det kulturella, berättar Britt-Louise Nilsson, East Sweden Region.

Väveri till blogg
Ett 15-tal av de kartlagda företagen fanns representerade under presentationsdagen med allt från Björke Vävstuga och Östgötatextil till Rejmyre Smedja och Formgivarkollektivet Sandbäcksgatan 2A.
- Även om projektet nu är över så kommer vi på Östsam att fortsätta arbetet med kreativa näringar inom den ordinarie verksamheten. Vi vill fungera som en brygga mellan näringslivsfrämjande verksamheter och företagare, fortsätter Britt-Louise Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om