Kulturen kollas

Kultur och fritidsnämndens Internkontroll för 2017 ska undersöka hur Ungdomschecken når olika grupper av ungdomar och om reglerna är ändamålsenliga. Även delaktighet inom kulturområdet finns också med i internkontrollen nästa år.

Cecilias Kulturnämnd granskas.

Cecilias Kulturnämnd granskas.

Foto: Tommy Pettersson

Linköping2016-07-08 15:00

Ungdomschecken är ett bidrag på upp till 10 000 kronor som unga mellan 13 och 25 år kan söka för att anordna olika publika arrangemang, till exempel konserter eller föreläsningar.

Viktigt instrument

Internkontroll är till för att se till att verksamhetsmålen uppfylls och den sker inom alla nämnder. Internkontrollen ska också granska att rutiner, processer och styrsystem fungerar som de ska. Vilka moment som ska kontrolleras fastställer nämnderna i sina internkontrollplaner.

– Internkontrollen är något vi sällan pratar om, men jag tycker det är viktigt att visa att vi arbetar med att följa upp våra verksamheter för att göra dem så bra som möjligt för medborgarna, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Internkontrollen sker kontinuerligt och tar upp olika moment. Det handlar alltså inte om signaler om att något ät fel, utan om att se till att de mål som fullmäktige och nämnderna har antagit blir uppfyllda.

Granskningen innehåller också granskning av nämndens arbete med ökad delaktighet inom kulturområdet för områdena mötesplatser för unga och allmänkultur för vuxna. Det som ska granskas är om strategier för ökad delaktighet inom dessa två områden är ändamålsenliga, om de efterföljs och vilka effekterna blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om