Kulturskolan spelar inte med Gunhild

Inte tillräckligt intresse från eleverna.

Gunhild Carling. Foto: Scanpix

Gunhild Carling. Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-11-19 14:22


I januari skulle Kulturskolan spelat med multiartisten Gunhild Carling spelat med 25 av Kulturskolans elever. Så blir det inte nu.

Det har stormat kring Gunhild Carling och hennes familj då det visat sig att hennes far hans Carling sympatiserat med Nysvenska rörelsen och deltagit vid demonstrationer för Vitt Ariskt Motstånd samt gjort Hitlerhälsning på bilder. Hennes båda bröder Max och Ulf Carling ska även ha deltagit i möten om att stoppa ett asylboende i närheten av deras bostadsort.

Därav har ett flertal arrangörer valt att inte boka familjens storband. I Linköping är det kulturskolan som skulle uppträtt tillsammans med Gunhild och hennes storband. Nu blir det inte så men av en helt annan anledning.

- Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med elever som var intresserade av att spela med Gunhild och storbandet, berättar kulturskolans rektor Anders Johansson och fortsätter:

- Jag blev förvånad när jag läste i media att Gunhild Carling skulle spela med oss för inget var då klart. Kanske var det ett pressmeddelande som man vanligen brukar skicka ut. Troligen har det gått lite snabbt och nu blir det inte av då våra elever inte har möjlighet att ställa upp, avslutar Anders Johansson.

Linköpings Tidning har sökt Gunhild Carling för en kommentar men utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om