KU:s socialdemokrater i Linköping

Idag besöker socialdemokratiska ledamöter i konstitutionsutskottet landshövding Elisabeth Nilsson på slottet för att utbyta erfarenheter om det svenska valsystemet.

Sven-Erik Österberg är gruppledare i KU och ledamot i Socialdemokraternas tunga VU. Foto: Oliver Swärdh

Sven-Erik Österberg är gruppledare i KU och ledamot i Socialdemokraternas tunga VU. Foto: Oliver Swärdh

Foto:

Linköping2012-02-07 07:41


Det svenska valsystemet ska ses över och bland de frågor som utreds finns digitaliserad röstning och fri nomineringsrätt. I höstas tillsattes en parlamentarisk kommitté för att göra en översyn kring vallagsfrågorna.

Unikt besök
Det är ledamöterna Sven-Erik Österberg, Helene Petersson, Billy Gustafsson, Hans Ekström och Hans Hoff som vill ta del av Östergötlands valerfarenheter.
Dagen innan hade Sven-Erik Österberg som är gruppledare i riksdagens konstitutionsutskott tagit med sig partigruppen för att prata regionfrågor med lokala socialdemokrater.
- Det är inte vanligt att en hel grupp åker ut tillsammans så det ska bli oerhört spännande att möta både partivänner och väljare i skiftande frågor, säger Billy Gustafsson riksdagsledamot från Östergötland och en av de som sitter i utredningen vars uppdrag är att se över vallagen bland annat med tanke på det strul som var vid valen 2010.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om