Kvalitén i äldreomsorgen utvärderas

Massmedia har under senare tid granskat kvalitén och upphandling inom äldreomsorgen i Sverige. Famösa avslöjanden om brister i vården, avancerad skatteplanering och en debatt om vinster hos privata vårdgivare runt om i landet har föranlett Linköpings styrande Alliansmajoritet att förstärka kvalitetsarbetet.

Muharrem Demirok, Paul Lindvall, Linnéa Darell och Jan-Willy Andersson kallar till presskonferens.

Muharrem Demirok, Paul Lindvall, Linnéa Darell och Jan-Willy Andersson kallar till presskonferens.

Foto:

Linköping2011-11-30 07:41


I Linköping har socialdemokrater och Miljöpartister bombarderat Alliansen med interpellationer och motioner rörande upphandlingar och tillståndet i äldreomsorgen.

Omfattande uppföljning
Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och kommunalrådskollegan Jan - Willy Andersson har till och med inlett en besöksrunda inom kommunens äldreboende för att visa att man tar frågorna på allvar.
Nu har man dessutom givit kommundirektören i uppdrag att "snarast" redovisa för kommunstyrelsen hur Linköpings kommun följer upp kvalitetskraven i äldreomsorgen och i omsorgen för personer med funktionsnedsättning.
- Det här är en förstärkning av det kvalitetsarbete som redan finns inom Linköpings kommun.
De äldre och deras anhöriga får själva möjlighet att betygsätta den vård och omsorg som kommunen erbjuder genom brukarenkäter , säger Jan - Willy Andersson som är ansvarig nämndordförande.
- Äldrenämnden gör verksamhetsbesök och har en ständigt pågående dialog med personal och utförare, som också årligen gör kvalitetsredovisningar. De äldre och deras anhöriga har i flera år svarat i enkätundersökningar att de känner sig trygga och väl omhändertagna, och i det stora hela är de flesta nöjda, menar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om