Kvinna dödad av rattfyllerist

En kvinna i 60-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en rattfyllerist och då hon gick på trottoaren i söndagskväll. Den 31-årige mannen som körde bilen blev även han skadad och befinner sig fortfarande på sjukhus.

Linköping2016-02-08 12:18

Det var i söndagskväll som en kvinna avled av de skador hon fått då hon blev påkörd av en bil som även den färdades på trottoaren. Vad den hade där att göra är ännu inte utrett men, som polisens presstalesman Fredrik Kliman uttrycker det "han var rejält påverkad".

- Redan innan själva olyckan inträffade så hade vi fått larm om att någon körde bil väldigt trafikfarligt på Hamngatan och Drottninggatan. Sedan kom larmet om olyckan. Om jag förstått så avled kvinnan direkt och enligt vittnesuppgifter så gick det ganska fort.

Den nu anhållne 31-årigen är fortfarande på sjukhus, där han bevakas av polis, och är misstänkt för grovt vållande till annans död, narkotikabrott och grovt trafikbrott. Bilen han framförde var inte stulen enligt uppgift från polisen.

- Han är väl känd hos polisen och förekommer under ett tiotal punkter i belastningsregistret och då för bland annat misshandel och narkotikabrott. Han ska även sakna körkort vilket är orsak till brottsrubriken "trafikbrott", berättar Fredrik Kliman vidare samt även att 31-årigen gjort vissa medgivanden direkt på brottsplatsen men att han ska höras igen och när han nyktrat till.

Mannen ska även haft narkotika på sig vid olyckstillfället men i vilka mängder är ännu oklart. 31-årigen ska även kört både i hög hastighet och mot rött. Själva dödsolyckan ska ha skett i korsningen Drottninggatan och Hamngatan.

- Det finns en del vittnen till det inträffade och mannen har, som sagt gjort en del medgivanden samt att det finns spår av honom i bilen, avslutar Fredrik Kliman.

Enligt polisen utredningsbefäl Björn Goding så greps 31-årigen redan i fredags för trafikbrott och i en stulen bil men då släppts. I söndagskväll dödes en kvinna efter hans vilda framfart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om