Kvinna hittad död i Finspång

Natten mot torsdag brann det i en villa i Finspång och i samband med detta gjorde polisen en husrannsakan mot en annan adress på orten och där hittades en kvinna i 20-årsåldern död. Nu misstänks hennes pojkvän för att ha dödat henne.

Linköping2015-02-28 05:05

Enligt polisens presstalesman Fredrik Kliman så hänger fallet med den döda unga kvinnan ihop med den nu för mordbrand anhållne mannen, som förövrigt ska vara i 30-års ålder.
- Vi har anledning att tro att båda dessa fall hänger ihop, sa Fredrik Kliman timmarna innan polisen haft en presskonferens. Under presskonferensen kunde det konstateras att den 32-årige mannen och den 21-åriga kvinnan varit ett par. Huset som satts i brand av den 32-årige mannen tillhör kvinnans föräldrar och till dessa ska paret ha haft en spänd relation.

Kvinnan död vid ankomst
- Patrullen som kom till platsen där den unga kvinnan hittades kunde nästan på en gång se att hon inte dött av naturliga orsaker och en anmälan om mord upprättades. Vilka skador hon haft eller hur och var hon hittades vill vi vänta lite med att avslöja. Hon är dock identifierad och hennes anhöriga har underättats. Den anlagda branden kunde släcktas av rådiga grannar men enligt polisen fanns det stor risk för att den kunnat sprida sig till omkringliggande byggnader. Ganska snabbt fick polisen en aning om vem som skulle kunna ha tänt eld på villan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om