Kvinna mystiskt våldtagen

En kvinna påstår sig ha blivit våldtagen både den gångna helgen samt helgen dessförinnan. Polisen har dock inte mycket hjälp då hon vägrar medverka i en brottsutredning.

Linköping2013-09-10 07:21

Natten mellan fredag och lördag råkade en civilklädd polis höra hur en kvinna berättade för en väninna att hon blivit våldtagen. Då polismannen pratade vidare med henne så ville hon dock inte alls medverka i en fortsatt utredning.
- Hon visade även på att hon blivit utsatt för synligt våld, berättar utredningsbefälet Marie Larsson och fortsätter med att säga att när en person inte vill medverka vid en utredning så kan det vara svårt att verkligen veta vad som hänt.

En märklig historia
Bo Österberg är chef vid polisens utredningssektion i Linköping.
- Ja du, det där är en märklig historia, öppnar han vårt samtal och fortsätter:
- Den här kvinnan anmälde redan förra helgen att hon även då hade blivit våldtagen och vi gjorde som vi alltid gör; tog in mannen och förhörde honom.
Till saken hör att de har haft ett förhållande i tio år och bott ihop i fem. Mannen släpptes efter förhör och utan att vi har några direkta misstankar mot honom. Kvinnan ville inte heller denna gång medverka vid ett förhör eller till en läkarundersökning vilket är lite konstigt i sig, men sådant händer ibland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om