Kvinna våldtagen i centrum

Förföljdes av man från krogen?

Linköping2015-11-30 14:27

En överfallsvåldtäkt inträffade natten mot söndag då en ung kvinna rammades när hon cyklade hem från Ågatan i Linköping. I höjd med Onkel Adamsgården blev hon först påkörd bakifrån och sedan våldtagen av en okänd man. Polisen har dock gott hopp om att kunna gripa denne.

Själva överfallet och våldtäkten ska ha skett utomhus vid den lilla park som ligger där Brunnsgatan och Hunnebergsgatan löper samman. Kvinnan hanns upp av en för henne okänd man och sedan minns hon inte mer än att hon hamnade på marken och att hon kände att någon var innanför hennes kläder.

Bra signalement
- Kvinnan, som är född 1993, har lämnat ett väldigt bra signalement som vi dock, av utredningstekniska skäl, inte vill gå ut med i nuläget. Hon tycker sig även minnas att en man visat ett stort intresse för henne redan inne på en av de nattklubbar som ligger på just Ågatan, menar Claes Solid som är polisens utredningsbefäl i det här ärendet.

Följde efter
- Det kan ha gått till på så sätt att han har följt efter henne från Ågatan eller i vart fall hunnit upp henne när hon lämnat Ågatan och börjar cykla hem i riktning mot Ryd. Vi rubricerar det här som en våldtäkt men vi har ännu lite svar att vänta på från Rättsläkaren och vår tekniska undersökning inte minst. Sedan kan man aldrig riktigt veta exakt vad som hänt. Att det har hänt någonting är jag helt säker på men inte på vilket sätt och hur, berättar Claes Solid vidare.

Vittnen sökes
- Kvinnan har uppgett att det funnits personer i direkt anslutning som sett vad som hänt eller delar av det och de skulle vi väldigt gärna vilja komma i kontakt med. Själva tiden för våldtäkten är någon gång mellan klockan 03.00 och 03.30 natten mot söndag. Kvinnan uppskattar mannens ålder till någonstans mellan 20 och 30 år. Sedan kan hon inte svara på åt vilket håll mannen gav sig iväg efter att han gett sig på henne. Kvinnan ska dock ha sparkat och krängt med kroppen och om det var därför han avbröt själva våldtäkten eller om det var för att det fanns människor som såg vad som hände låter jag vara osagt, menar Claes Solid avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om