Istället för ett vanligt avtal där ekonomi och verksamhet regleras är tanken att Kommunen och kvinnojouren ska ingå ett så kallat idéburet offentligt partnerskap (IOP). I korta drag innebär det att kommunen står för ekonomiska resurser medan föreningen ställer upp med sina anställda och eventuella lokaler. På samma sätt har kommunen samarbetat - bland annat med Stadsmissionen - kring EU-migranterna.
I dag får föreningen 1,2 miljoner i verksamhetsbidrag om året. Skulle ett partnerskap bli av så blir det ett lyft för föreningen enligt verksamhetssamordnare Katarina Strömfelt.
– Det skulle ge oss möjlighet till mera långsiktigt arbete, säger hon.
Annika Krutzén (M) ny ordförande för den helt nya nämnden Social- och omsorgsnämnden håller med.
– Ett avtal är mera åt bara ett håll, med ett partnerskap blir det bättre uppföljningar från båda håll, säger hon.
Hon är mycket positiv till föreningens arbete och menar att det är nödvändigt att alla – från samhälle till enskilda individer – hjälps åt i arbetet mot våldet mot kvinnor.
– Utan ett bra samarbete med kvinnojouren skulle det bli dyrare för kommunen, säger Annika Krutzén.
Efterfrågan på kvinnojourens tjänster har ökat de senaste åren. Om det beror på att problemen ökat eller om det handlar om att verksamheten blivit mer känd är svårt att säga.
– Men handlar det om tidigare mörkertal som plötsligt blir synliga kan vi hoppas att det verkliga våldet inte ökat, säger Katarina Strömfelt.