Kvintett utpressade krogägare - hotade med ökänt MC-gäng

En kvinna född 1992 och en man född 1986 har tillsammans och i samförstånd med ytterligare tre personer genom hot om våld och våld försökt att utpressa krogägare i Mjölby. Detta har skett på flera sätt, bland annat, genom att de besökt dennes rörelse klädda i ett beryktat MC-gängs kläder. Nu väcks åtal mot kvinnan och två män.

Linköping2016-03-23 10:48

Trion har varit eller är häktade för de brott som de begått mot krogägaren och dessa är försök till utpressning, medhjälp till försök till utpressning, grov misshandel, stämpling till grov misshandel och olaga hot. I grund och botten kan detta handla om en konflikt mellan kvinnan och den utpressade krogägaren.

Vid ett besök på krogen den 14 december 2015 misshandlades en man som togs för att vara den som ägde restaurangen och därefter ska de ha ring upp mannen och instruerat honom hur han skulle gå tillväga för att betala en summa om 50 000 kronor och även att efterskänka en summa av drygt 4 500 kronor som kvinnan ska ha varit skyldig honom. I samband med detta misstänks en man född 1993 ha upplåtit ett bankkonto dit krogägaren ska blivit anmodad att sätta in pengar. Både utpressaren och den man som lånat ut sitt konto tillhör kretsen kring en kriminell organisation.

Den 30-årige mannen har tillsammans och i samförstånd med tre andra män slagit och sparkat på en man på den aktuella Mjölbykrogen Det hände den 14 december 2015. Målsäganden fick ont, en blödning under den hårda hjärnhinnan, en blödning i käkhålan med efterföljande inflammation, en fraktur på näsbenet, spräckt trumhinna, blödning i trumhinna, hudavskrapningar, blånader, blödningar i ögonvitorna, skador i munnens slemhinna, två lösa tänder och posttraumatiskt stressyndrom.

Helene Gestrin, som är den åklagare som har and om fallet, menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att flera gärningsmän slagit och sparkat målsäganden som under delar av händelseförloppet legat på marken, då våld bland annat riktats mot hans huvud och då han orsakats allvarliga skador. Misshandeln av mannen ska haft som syfte att skrämma krogägaren. Åtalet lämnades in till Tingsrätten i Linköping under tisdagen och rättegången beräknas ta drygt tre och en halv dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om